Jolimont - een muziekkamp

Het eerste dat je ziet, als je van beneden komend naar rechts het landgoed opdraait, zijn twee toegangspilaren, door bos omringd bouwland, daartussendoor de met bomen omlijste oprijlaan en aan het einde daarvan, omringt door hoge bomen, een villa.

Als je het even treft zie je om dat huis kinderen musiceren, spelen of luieren.

Fotoboek

De Jolimont

In Zwitserland, tussen het meer van Neuchatel en het meer van Biel, ligt een heuvel, de "Jolimont". Op die heuvel ligt, temidden van door bos omgeven bouwland, een landgoed. Op dit landgoed: een "Manoir" (een kasteeltje), de "Brennerei" (een bijgebouwtje, vroeger de stokerij), een boerderij en een eind 19e eeuw in engelse stijl gebouwde "Villa".

Muziekkamp

In die Villa vindt sinds 40 jaar ieder jaar in de zomer een twee en een halve week durend muziekkamp plaats voor kinderen tussen 12 en 18 jaar. Het unieke van dit kamp ligt in de omgeving en in zijn opzet en filosofie: kinderen van klassieke muziek te leren houden, individuele verantwoordelijkheid te leren nemen en tegelijkertijd gemeenschapsgevoel en saamhorigheid te kweken.

Perspectieven

De bedoeling van deze site is om het kamp en de filosofie erachter uiteen te zetten vanuit verschillende perspectieven. Uitgaande van het principe dat bezoekers van een website over het algemeen alleen dat bekijken of lezen wat ze direct interesseert is geprobeerd het kamp voor verschillende soorten ge´nteresseerden te beschrijven. Voor de niet-vluchtige, complete lezer kan hierdoor af en toe wat herhaling optreden.

Informatie

Voor specifieke informatie over het kamp en het huis zie: Info.


Kinderen - een dag