Info

Villa Jolimont

Het zijn David Tillmann - die al voor 1963 elders muziekkampen organiseerde - en zijn vrouw Regine Pfaehler die Jolimont mogelijk hebben gemaakt. Zij hebben hier gedurende meer dan 30 jaar het muziekkamp en een zomerschool geleid. Sinds een aantal jaar worden er meerdere keren per jaar muziekweken georganiseerd, waaronder ook voor volwassenen.

Het muziekkamp dat in deze site is beschreven wordt sinds enkele jaren geleid door Bettina en Michael Kleiser-Tillmann en Annette Tillmann, die op voortreffelijke wijze de gedachtenwereld van David en Regine Tillmann-Pfaehler voortzetten.

Doordat velen - waaronder veel voormalige deelnemers - o.a. via de stichting "Pro Jolimont" financieel en anderszins bijdragen is het voortbestaan van de "Villa Jolimont" gegarandeerd. Het beheer van de Villa vindt tegenwoordig plaats door Regine Tillmann samen met de familie. David Tillmann geniet van zijn oude dag.

Bezoek www.villa-jolimont.ch
voor informatie over het huis, gebeurtenissen, data, prijzen, etc.

Auteur

Ik heb drie jaar als kind en daarna vijftien jaar - met een onderbreking van een aantal jaren - als leider aan het muziekkamp "Jolimont" deelgenomen. Ik ben amateurcellist, maak kamermuziek, speel in amateurorkesten, improviseer piano en cello en componeer. Ik woon in Nederland.

Ik heb in de loop van de jaren in het kamp veel ervaring opgedaan door het werken met kinderen, met conflict- en probleemoplossing en het coachen van ensembles. Deze "Perspectieven op een muziekkamp" is gebaseerd op deze ervaringen.

Vragen over deze site graag mailen naar:
f.le.c@zonnet.nl

Of bezoek eens mijn overige sites:
Frank H. le Coultre


Jolimont - een muziekkamp